Recept

Jehněčí ragú s granátovým jablkem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 90 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (19%)
ID receptu: 26911
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

2 stroužek Česnek
1 ks Cibule
1 ks Jablko granátové
500 g Jehněčí kýta
30 g Koriandr čerstvý
1 špetka Koriandr mletý
15 g Kurkuma
40 ml Olej olivový
40 g Paprika mletá sladká
5 g Sůl
250 g Těstoviny vařené (průměr)
200 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 497 kcal
Kilojoule 2 079kJ
8% Sacharidy 27 g
42% Tuky 31 g
30% Sodík 591 mg
51% Bílkoviny 28 g

Jehněčí ragú s granátovým jablkem postup přípravy receptu:

1

Jehněčí maso zbavíme větších kusů tuku, odblaníme a nakrájíme na kostky velké asi 1 cm. Cibuli a česnek oloupeme a jemně nasekáme. Nať koriandru omyjeme a oklepeme. Lístky otrháme a asi 1/2 lžíce dáme stranou, zbytek jemně nasekáme. Granátové jablko rozkrojíme napůl, jednu půlku dáme rovněž stranou, druhou vymačkáme.

2

V hrnci rozehřejeme olej. Jehněčí v něm na prudkém ohni řádně opečeme a vyjmeme. Poté na již použitém oleji podusíme česnek, cibuli a většinu sekaného koriandru spolu s paprikou, kurkumou, mletým koriandrem a solí. Přilijeme šťávu z granátového jablka a 200 ml vody, opět vložíme maso a zakryté ho necháme na mírném ohni zhruba 1 hodinu dusit, dokud nezměkne.

3

Zbývající půlku granátového jablka rozlámeme na kusy a uvolníme jadérka. Šťávu, která při tom vyteče, zachytíme do misky a přidáme k masu.

4

Ragú podle chuti dochutíme solí, posypeme zbývajícími lístky koriandru a jádry granátového jablka. Smícháme s čerstvě uvařenými těstovinami.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept