Recept

Hovězí maso po sečuansku se zeleninou

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 45 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 26926

Ingredience

1 kávová lžička Balsamico ocet
2 ks Chilli paprička
2 ks Cibule
1 kávová lžička Cukr krupice
500 g Hovězí maso zadní
1 ks Lilek
1 polévková lžíce Maizena - kukuřičný škrob
4 polévková lžíce Omáčka sojová světlá
1 ks Paprika zelená
1 ks Paprika červená
1 kávová lžička Pepř černý mletý
1 ks Pórek
100 g Smrže sušené
0,5 polévková lžíce Sůl
1 ks Vaječný bílek slepičí
2 polévková lžíce Víno portské
1 polévková lžíce Zázvor celý
3 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 373 kcal
Kilojoule 1 561kJ
12% Sacharidy 43 g
11% Tuky 8 g
44% Sodík 871 mg
67% Bílkoviny 38 g

Hovězí maso po sečuansku se zeleninou postup přípravy receptu:

1

Omyté a osušené maso nakrájíme na tenké plátky. V míse si vyšleháme bílek, přimícháme Maizenu (kukuřičný škrob), směs promícháme s plátky masa a necháme 15 minut marinovat.

2

Sušené smrže namočíme do studené vody. Když nabobtnají, pokrájíme je na nudličky.

3

Všechnu potřebnou zeleninu předem očistíme a omyjeme. Lilek nakrájíme na kostičky, osolíme jej a necháme 30 minut "vypotit", pak ho promyjeme v sítu pod tekoucí vodou a necháme odkapat. Cibuli pokrájíme na kolečka, papriky bez semen nakrájíme na proužky, česnek, chilli papričky a zázvor posekáme nadrobno. Pórek několikrát překrojíme a pak nakrájíme na tenké nudličky.

4

V misce smícháme sójovou omáčku s cukrem, Balsamico octem a portským vínem. Omáčku odložíme.

5

Ve woku na rozpáleném oleji orestujeme maso ze všech stran. Poté maso osolíme, opepříme, přendáme z pánve na mísu a uchováme teplé. Do prázdné pánve přilijeme olej, rozpálíme ho a pak na něm smažíme nejdříve houby, poté přidáme zeleninu a za stálého míchání vše smažíme dozlatova. Dále přidáme maso. Směs promícháme, zalijeme omáčkou, znovu promícháme, ochutíme solí a krátce prohřejeme.

6

Hovězí maso se zeleninou podáváme k dušené rýži.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept