Nádivka zeleninová s játry - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Nádivka zeleninová s játry
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 26928 |
Kategorie: | Ostatní |
Ingredience
40 g | Hrášek |
150 g | Játra drůbeží |
0,5 ks | Květák |
5 g | Majoránka |
5 g | Pelyněk obecný |
1 špetka | Pepř černý mletý |
40 g | Strouhanka |
1 špetka | Sůl |
3 ks | Vejce slepičí |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 62g |
---|---|
Cholesterol | 736,0mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 30g |
Vitamín A | 2g |
Vitamín B6 | 2,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 266,3mg |
Vitamín E | 2,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 57,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hrášek, Květák, Majoránka, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Játra drůbeží, Pelyněk obecný, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Nádivka zeleninová s játry postup přípravy receptu:
1 | Květák rozebereme na růžičky a povaříme ve slané vodě 15 minut. Scedíme a necháme okapat. |
2 | Květák vložíme do misky, rozmačkáme šťouchadlem, přidáme vejce, drůbeží játra pokrájená na malé kousky, osolíme, opepříme, přisypeme posekaný pelyněk a majoránku. Nakonec posypeme strouhankou a přidáme dvě lžíce nakládáného hrášku. Všechny suroviny dobře promícháme a dáme vychladit. |
3 | Nádivka je vhodná do vepřových rolád. |