Hovězí maso se zeleným pepřem a ananasem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hovězí maso se zeleným pepřem a ananasem
Hovězí maso se zeleným pepřem a ananasem
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | zatka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 26929 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
600 g | Hovězí maso zadní |
120 g | Kompot ananasový |
50 g | Nakládaný zelený pepř |
5 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
2 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 87,0mg |
Draslík | 47,5mg |
Vláknina | 648,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,9mg |
Vitamín E | 3,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kompot ananasový, Olej slunečnicový, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hovězí maso zadní, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Nakládaný zelený pepř nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Hovězí maso se zeleným pepřem a ananasem postup přípravy receptu:
1 | Ananasový kompot scedíme, šťávu zachytíme. Petrželovou nať omyjeme a drobně pokrájíme. |
2 | Omyté a osušené maso nakrájíme na kostky přibližně 2x2 cm velké. |
3 | Ve woku rozpálíme olej a za stálého míchání na něm maso zprudka restujeme 4 minuty. Pak k masu přidáme scezený nakládaný zelený pepř a ananas a vše dusíme pod pokličkou další 3 minuty. Ochutíme třemi lžícemi ananasové šťávy a osolíme. |
4 | Maso se zeleným pepřem podáváme posypané připravenou petrželovou natí. |