Jednoduchý recept

Bůčkový guláš na česneku

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (32%)
ID receptu: 26931
Kategorie: Maso

Ingredience

10 stroužek Česnek
150 g Cibule
100 g Kabanos
2 špetka Kmín drcený
2 špetka Majoránka
40 g Mouka pšeničná hladká T 650
40 ml Olej rostlinný
1 kávová lžička Paprika mletá sladká
2 špetka Pepř černý mletý
1 kávová lžička Sůl
600 g Vepřový bok
700 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

51% Kalorie 1,010 kcal
Kilojoule 4 227kJ
4% Sacharidy 16 g
129% Tuky 97 g
13% Sodík 253 mg
35% Bílkoviny 20 g

Bůčkový guláš na česneku postup přípravy receptu:

1

Bůček bez kostí nakrájíme na kostky, uzeninu také. Cibuli nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme.

2

V hrnci rozpálíme olej, přisypeme cibuli a usmažíme dozlatova. Přidáme kostky masa a uzeniny, krátce orestujeme a zalijeme horkou vodou. Osolíme a ochutíme pepřem a kmínem. Pokrm dusíme 20 minut a občas jej promícháme. případně podlijeme vodou.

3

Během dušení sbíráme tuk, který naléváme do rendlíku. Sebraný tuk zasypeme moukou a usmažíme středně tmavou jíšku. Přisypeme trochu mleté papriky, necháme ji v tuku rozpustit a ochucený tuk pak vlijeme do guláše. Dusíme dalších 20 minut. Minutu před koncem vaření vmícháme do guláše utřený česnek a dochutíme majoránkou.

Poznámka

Podáváme s knedlíkem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept