Pečená skopová kýta s jogurtem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 115 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pečená skopová kýta s jogurtem
Celkový čas: | 115 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 100 minut |
Autor: | kuba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 26932 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
180 g | Brambory vařené |
40 g | Cibule |
100 g | Jogurt nízkotučný |
10 g | Olej rostlinný |
1 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
200 g | Skopová kýta |
0,5 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 23g |
---|---|
Cholesterol | 3,0mg |
Draslík | 441,4mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,5mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory vařené, Cibule, Jogurt nízkotučný, Olej rostlinný, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Protlak rajčatový, Skopová kýta mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pečená skopová kýta s jogurtem postup přípravy receptu:
1 | Očištěnou kýtu vaříme ve vroucí osolené vodě, v níž jsme předtím do změknutí vařili cibuli. Když je maso téměř měkké, přeložíme je do vymazaného pekáče. Kýtu potřeme směsí rajčatového protlaku, oleje a jogurtu, vložíme do středně vyhřáté trouby a pečeme, dokud maso není měkké. |
2 | Kýtu rozkrájíme na plátky a ihned podáváme s vařenými brambory. |