Hovězí panenka na kari s brambory - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hovězí panenka na kari s brambory
Hovězí panenka na kari s brambory
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | zatka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 26934 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
75 g | Arašídy |
500 g | Brambory |
3 polévková lžíce | Brusinková omáčka |
2 ks | Cibule |
2 polévková lžíce | Cukr třtinový |
500 g | Hovězí svíčková |
1 kávová lžička | Kardamom |
4 polévková lžíce | Kari pasta |
1 l | Mléko kokosové |
2 polévková lžíce | Olej arašídový (podzemnicový) |
3 polévková lžíce | Omáčka rybí |
1 ks | Skořice celá |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 47g |
---|---|
Cholesterol | 52,5mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 22g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 21,1mg |
Vitamín E | 2,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 16,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Cibule, Cukr třtinový, Hovězí svíčková, Kardamom, Olej arašídový (podzemnicový), Omáčka rybí, Skořice celá mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Arašídy, Brusinková omáčka, Kari pasta, Mléko kokosové mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hovězí panenka na kari s brambory postup přípravy receptu:
1 | Hovězí panenku omyjeme a nakrájíme na malé medailonky. Očištěnou cibuli a brambory omyjeme, cibuli pokrájíme nadrobno, brambory na kostičky. |
2 | Ve woku si rozehřejeme olej, dáme na něj kari pastu a mícháme. Když kari začne vonět, přilijeme kokosové mléko, promícháme a krátce povaříme. Pak přidáme brambory s cibulí, arašídy, celou skořici a kardamom. Pánev zakryjeme a při mírné teplotě brambory v mléce vaříme přibližně 15 minut. |
3 | Pak přidáme maso, brusinkovou omáčku a třtinový cukr, promícháme, ochutíme rybí omáčkou a zvolna vaříme 10 minut. |
4 | Když je vše měkké, ihned podáváme. |