Guláš ze skopového plecka s kořenovou zeleninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 110 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Guláš ze skopového plecka s kořenovou zeleninou
Celkový čas: | 110 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 85 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 26935 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
300 g | Brambory |
30 g | Celer bulvový |
60 g | Cibule |
20 g | Kedlubna |
0,3 ks | Masox |
30 g | Mrkev kořen |
1 špetka | Pepř černý mletý |
30 g | Petržel kořen |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
200 g | Skopová plec |
1 kávová lžička | Sůl |
2 dl | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 24g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 822,8mg |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 45,6mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Celer bulvový, Cibule, Kedlubna, Petržel kořen, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Masox, Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Skopová plec mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Guláš ze skopového plecka s kořenovou zeleninou postup přípravy receptu:
1 | Skopové plecko očistíme, nakrájíme na středně velké kostky, Cibuli i očištěnou zeleninu nakrájíme na plátky, oloupané brambory na kostky. |
2 | Do vymazaného pekáče rozložíme maso, na ně položíme vrstvu cibule a zeleniny. Směs osolíme, opepříme a zalijeme několika sběračkami vývaru z masoxu. Pekáč přikryjeme a vložíme do středně vyhřáté trouby. Pečeme a podle potřeby občas podlijeme. Když je maso téměř měkké, přidáme k němu brambory a dusíme, dokud maso zcela nezměkne. |