Jednoduchý recept

Bůčkový guláš se zelím

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 55 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (32%)
ID receptu: 26936
Kategorie: Maso

Ingredience

16 plátek Bramborový knedlík
4 stroužek Česnek
2 ks Cibule
200 g Kabanos
2 špetka Kmín drcený
1 kávová lžička Majoránka
40 g Mouka polohrubá
1 kávová lžička Paprika mletá sladká
2 špetka Pepř černý mletý
50 g Sádlo škvařené
1 kávová lžička Sůl
600 g Vepřový bok
1 l Voda pitná
150 ml Zakysaná smetana
400 g Zelí kysané

Nutriční hodnoty jedné porce

61% Kalorie 1,203 kcal
Kilojoule 5 033kJ
6% Sacharidy 23 g
152% Tuky 114 g
15% Sodík 297 mg
45% Bílkoviny 25 g

Bůčkový guláš se zelím postup přípravy receptu:

1

Vykostěný bůček nakrájíme na kostky, cibuli nakrájíme na tenká kolečka, česnek prolisujeme. Oloupaný kabanos nasekáme na velmi malé kousky, kysané zelí scedíme, necháme okapat a pokrájíme nadrobno.

2

V hrnci rozpustíme sádlo, přisypeme mletou papriku, necháme rozpustit a poté přidáme maso. Krátce orestujeme, posypeme solí, pepřem a kmínem, podlijeme horkou vodou a vaříme 15 minut. Z povrchu sebereme tuk, nalijeme do rendlíku a osmažíme na něm kabanos.

3

Ve smetaně rozmícháme mouku, vlijeme do guláše, přidáme zelí, majoránku, česnek a vaříme dalších 30 minut.

4

Porce guláše na talířích posypeme osmahnutou uzeninou a kroužky syrové cibule.

5

Guláš podáváme s bramborovým knedlíkem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept