Bůčkový salát - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bůčkový salát
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | vasek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 26939 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
2 polévková lžíce | Hořčice |
300 g | Okurky nakládané |
3 špetka | Pepř černý mletý |
25 g | Petržel kudrnka |
200 g | Ředkvička |
8 ks | Rohlíky bílé |
100 g | Salám jemný |
1 kávová lžička | Sůl |
100 g | Sýr Ementál (Primátor) |
300 g | Vepřový bok |
40 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 96,5mg |
Draslík | 348,0mg |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 21,6mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Okurky nakládané, Ředkvička, Salám jemný, Sůl, Vepřový bok, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Pepř černý mletý, Petržel kudrnka, Rohlíky bílé, Sýr Ementál (Primátor) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bůčkový salát postup přípravy receptu:
1 | Vychladlý upečený bůček nakrájíme spolu se salámem na kostičky, ředkvičky nakrájíme na kolečka, okurky na proužky. Vše vsypeme do salátové mísy, přilijeme trochu vody, přidáme hořčici, osolíme, opepříme a posypeme posekanou petrželkou. Vše dobře promícháme a povrch salátu poypeme strouhaným sýrem. |
2 | Podáváme s bílým pečivem. |