Kořeněné jehněčí kotlety pečené s bramborami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 90 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kořeněné jehněčí kotlety pečené s bramborami
Celkový čas: | 90 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | kuba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 26941 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
300 g | Brambory |
1 kostka | Bujón hovězí |
2 stroužek | Česnek |
50 g | Cibule |
200 g | Jehněčí kotlety |
20 g | Olej rostlinný |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
0,5 kávová lžička | Sůl |
1 špetka | Tymián sušený |
250 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 24g |
---|---|
Cholesterol | 66,2mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 24,4mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Brambory, Bujón hovězí, Česnek, Cibule, Jehněčí kotlety, Olej rostlinný, Sůl, Tymián sušený, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kořeněné jehněčí kotlety pečené s bramborami postup přípravy receptu:
1 | Na pánvi na rozpáleném oleji orestujeme kotlety z obou stran, až zezlátnou. Poté je přeložíme na mísu a do pánve dáme plátky brambor a plátky cibule. Zeleninu orestujeme a okořeníme solí a pepřem. |
2 | V 250 ml vody uvaříme kostku hovězího bujónu. |
3 | Lehce vymažeme ohnivzdornou mísu, na dno dáme polovinu brambor s cibulí, na ně položíme kotlety, které okořeníme tymiánem, utřeným česnekem, bobkovým listem a posekanou petrželovou natí. Kotlety překryjeme druhou polovinou brambor. Vše přelijeme hovězím vývarem. Mísu přiklopíme, vložíme do trouby předehřáté na 190°C a pečeme zhruba čtyřicet minut. |
4 | Kotlety můžeme servírovat v míse, v níž se pekly. |