Karbanátky z mletého vepřového masa a rajčat - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 27 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Karbanátky z mletého vepřového masa a rajčat
Celkový čas: | 27 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 12 minut |
Autor: | kuba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 26942 |
Kategorie: | Karbanátky z mletého masa |
Ingredience
60 g | Cibule |
10 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
20 g | Olej rostlinný |
50 g | Rajčata |
15 g | Strouhanka |
0,5 kávová lžička | Sůl |
200 g | Vepřová plec |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 71,0mg |
Draslík | 401,6mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 214,9mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,1mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Olej rostlinný, Rajčata, Strouhanka, Sůl, Vepřová plec mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Karbanátky z mletého vepřového masa a rajčat postup přípravy receptu:
1 | Libové maso umeleme spolu s rajčaty, které jsme sloupli a zbavili semínek. Mletou směs zahustíme hladkou moukou a strouhankou, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a sůl. |
2 | Karbanátky smažíme na rozpáleném oleji po obou stranách. |
Karbanátky byly šťavnaté a dobré. Přidala jsem majoránku, pepř a česnek. S rajčaty určitě ještě udělám. Díky za tip.