Recept

Dýňová polévka s rýží a sherry

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (38%)
ID receptu: 26943
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

400 g Dýně
1 ks Estragon
1 kávová lžička Kmín římský
0,5 kávová lžička Kurkuma
1 polévková lžíce Majoránka čerstvá
20 g Máslo čerstvé
3 polévková lžíce Olej olivový
3 ks Pažitka
100 g Pórek
80 g Rýže loupaná
4 polévková lžíce Sherry brandy
3 špetka Sůl
150 ml Voda pitná
600 ml Vývar drůbeží

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 437 kcal
Kilojoule 1 829kJ
10% Sacharidy 37 g
18% Tuky 14 g
33% Sodík 659 mg
16% Bílkoviny 9 g

Dýňová polévka s rýží a sherry postup přípravy receptu:

1

Troubu si předehřejeme na 180°C. Dužinu z dýně nakrájíme na 2 cm velké kostky a vložíme je do ohnivzdorné mísy. Smícháme římský kmín, kurkumu a nasekanou majoránku s olejem. Touto směsí dýni pokapeme. Do mísy k dýni přilijeme 150 ml vody a pokrm pečeme doměkka 35 minut.

2

V osolené vroucí vodě uvaříme rýži podle návodu na obalu, slijeme vodu a rýži necháme okapat. Očistíme pórek, omyjeme ho a nakrájíme na tenké kroužky. Ve velkém hrnci rozpálíme máslo a na něm pórek krátce podusíme.

3

Pečenou dýni vyjmeme z trouby a společně se šťávou ji tyčovým mixérem hladce ušleháme.

4

Do hrnce s pórkem nalijeme drůbeží vývar, přidáme dýňové pyré, rýži a přilijeme sherry. Polévku necháme mírně probublat a podáváme s bylinkami, nejlépe s estragonem a pažitkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

 
WeNdY96
Dýňová polévka s rýží a sherry
Výborné je do ní opražit i dýňová semínka blink

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept