Pečené válečky z mletého masa v rajčatové zálivce - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pečené válečky z mletého masa v rajčatové zálivce
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | kuba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 26945 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
200 g | Brambory vařené |
50 g | Cibule |
0,5 dl | Mléko polotučné |
20 g | Mouka pšeničná hrubá |
30 g | Protlak rajčatový |
50 g | Rajčata |
0,5 ks | Rohlíky bílé |
0,5 kávová lžička | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
180 g | Vepřové maso mleté |
15 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 24g |
---|---|
Cholesterol | 190,0mg |
Draslík | 721,0mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 13,1mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory vařené, Cibule, Rajčata, Sůl, Vejce slepičí, Vepřové maso mleté, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Mouka pšeničná hrubá, Protlak rajčatový, Rohlíky bílé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pečené válečky z mletého masa v rajčatové zálivce postup přípravy receptu:
1 | Z mletého masa, vymačkaného namočeného rohlíku, mléka, rozšlehaného vejce, drobně pokrájené cibule, mouky a soli umícháme hladkou hmotu, z níž tvarujeme válečky. Válečky narovnáme do ohnivzdorné mísy, přelijeme rajským protlakem smíchaným s trochou vody a vložíme do trouby předehřáté na 190°C. Za občasného otáčení pečeme, dokud maso nezezlátne. Pokud je třeba, lehce podlijeme. |
2 | Na upečené maso poklademe plátky rajčete, mírně osolíme a necháme chvilku prohřát. Maso podáváme s vařenými brambory. |