Jehněčí se sladkokyselou zeleninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jehněčí se sladkokyselou zeleninou
Jehněčí se sladkokyselou zeleninou
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 35 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 26948 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
marináda | |
---|---|
3 stroužek | Česnek |
0,5 kávová lžička | Chilli koření mleté |
1 kávová lžička | Kardamom |
1 polévková lžíce | Kopr čerstvý |
4 polévková lžíce | Olej sezamový |
1 kávová lžička | Pepř bílý |
1 špetka | Rozmarýn sušený |
3 polévková lžíce | Smetana 33% (šlehačka) |
2 kávová lžička | Sůl |
1 kávová lžička | Zázvor mletý |
250 g | Zelenina nakládaná |
Jehněčí se sladkokyselou zeleninou | |
500 g | Jehněčí kýta |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 87,9mg |
Draslík | 507,7mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,2mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chilli koření mleté, Kardamom, Kopr čerstvý, Olej sezamový, Pepř bílý, Rozmarýn sušený, Sůl, Zázvor mletý, Zelenina nakládaná, Jehněčí kýta mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jehněčí se sladkokyselou zeleninou postup přípravy receptu:
1 | Jehněčí maso z kýty omyjeme, odblaníme a nakrájíme na tenké nudličky. |
2 | Nejprve si připravíme marinádu: Do mísy dáme olej, prolisovaný česnek, mletý zázvor, kardamom, sůl, bílý pepř, chilli a špetku rozmarýnu. Směs koření vymícháme a důkladně promícháme s nakrájeným masem. Maso necháme 30 minut marinovat. |
3 | Ve woku na rozpáleném oleji restujeme pokrájené jehněčí maso 6 minut dozlatova. Potom k masu přidáme nakládanou sladkokyselou zeleninu (mrkev, cibuli, karfiol, okurku, chilli papričky, houby aj.) i s nálevem a dusíme přibližně 4 minuty pod pokličkou. Nakonec přimícháme 3 lžíce sladké smetany, promícháme a porce rozdělíme na talíře. |
4 | Sladkokyselé jehněčí se zeleninou ozdobíme snítkami čerstvého kopru a podáváme. |