Recept

Jehněčí se sladkokyselou zeleninou

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 26948
Kategorie: Maso

Ingredience

marináda
3 stroužek Česnek
0,5 kávová lžička Chilli koření mleté
1 kávová lžička Kardamom
1 polévková lžíce Kopr čerstvý
4 polévková lžíce Olej sezamový
1 kávová lžička Pepř bílý
1 špetka Rozmarýn sušený
3 polévková lžíce Smetana 33% (šlehačka)
2 kávová lžička Sůl
1 kávová lžička Zázvor mletý
250 g Zelenina nakládaná
Jehněčí se sladkokyselou zeleninou
500 g Jehněčí kýta

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 378 kcal
Kilojoule 1 583kJ
2% Sacharidy 8 g
37% Tuky 27 g
31% Sodík 622 mg
43% Bílkoviny 24 g

Jehněčí se sladkokyselou zeleninou postup přípravy receptu:

1

Jehněčí maso z kýty omyjeme, odblaníme a nakrájíme na tenké nudličky.

2

Nejprve si připravíme marinádu: Do mísy dáme olej, prolisovaný česnek, mletý zázvor, kardamom, sůl, bílý pepř, chilli a špetku rozmarýnu. Směs koření vymícháme a důkladně promícháme s nakrájeným masem. Maso necháme 30 minut marinovat.

3

Ve woku na rozpáleném oleji restujeme pokrájené jehněčí maso 6 minut dozlatova. Potom k masu přidáme nakládanou sladkokyselou zeleninu (mrkev, cibuli, karfiol, okurku, chilli papričky, houby aj.) i s nálevem a dusíme přibližně 4 minuty pod pokličkou. Nakonec přimícháme 3 lžíce sladké smetany, promícháme a porce rozdělíme na talíře.

4

Sladkokyselé jehněčí se zeleninou ozdobíme snítkami čerstvého kopru a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept