Recept

Vepřové na česneku s chilli a olivami

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 26949

Ingredience

marináda
1,5 polévková lžíce Balsamico ocet
1 polévková lžíce Chilli omáčka
1 polévková lžíce Kari pasta
100 g Kompot ananasový
2 polévková lžíce Olej slunečnicový
100 g Olivy černé
1 polévková lžíce Omáčka rybí
1 polévková lžíce Omáčka sojová - Tamari
1 polévková lžíce Omáčka sojová světlá
2 kávová lžička Pepř černý mletý
1,5 polévková lžíce Povidla švestková
1 kávová lžička Sůl
12 stroužek Česnek
2 ks Šalotka
Vepřové na česneku s chilli a olivami
50 ml Olej rostlinný
5 polévková lžíce Olej slunečnicový
2 polévková lžíce Sezam - semena
1 kg Vepřové maso libové

Nutriční hodnoty jedné porce

40% Kalorie 796 kcal
Kilojoule 3 331kJ
8% Sacharidy 27 g
79% Tuky 59 g
34% Sodík 674 mg
70% Bílkoviny 40 g

Vepřové na česneku s chilli a olivami postup přípravy receptu:

1

Libové vepřové maso omyjeme a nakrájíme na hranolky 5 cm dlouhé, silné přibližně 2 cm. Pokrájené maso vložíme do mísy.

2

Připravíme si marinádu. Oloupaný česnek pokrájíme na tenké plátky, očištěnou cibuli nakrájíme na kostičky. Zeleninu dáme do mísy k masu. Přidáme olej slunečnicový, sůl, pepř, rybí omáčku, Balsamico ocet, sójovou omáčku, kari pastu, švestková povidla a chilli omáčku. Všechny ingredience důkladně s masem promícháme, mísu zakryjeme a dáme do chladničky na hodinu marinovat.

3

Nakládané černé olivy a ananasový kompot scedíme.

4

Ve woku si rozpálíme olej a marinované maso za stálého míchání restujeme dozlatova 4 minuty. Přimícháme sezamová semínka, olivy s ananasem a pomalu opékáme 7 - 8 minut.

5

Pikantní vepřové maso rozdělíme do misek a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept