Recept

Penne v krému ze sýru a klobásy

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (19%)
ID receptu: 26950
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

1 ks Čekanka
1 stroužek Česnek
1 ks Cibule
15 g Fenykl obecný
150 g Klobása - Čabajka
40 ml Mléko polotučné
80 ml Olej olivový
5 g Pepř černý mletý
5 g Sůl
250 g Sýr Gouda 30%
400 g Těstoviny Penne
4 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

47% Kalorie 931 kcal
Kilojoule 3 897kJ
22% Sacharidy 80 g
66% Tuky 50 g
26% Sodík 530 mg
73% Bílkoviny 41 g

Penne v krému ze sýru a klobásy postup přípravy receptu:

1

Nasekáme cibuli, krátce ji podusíme na oleji. Přidáme k předem rozmačkaným fenyklovým semínkům. Omyjeme čekanku, odstraníme tvrdou bílou část a najemno pokrájíme.

2

Oloupeme klobásu, najemno nasekáme, orestujeme na pánvi s podušenou cibulí, abychom odstranili přebytečný tuk. Přidáme rozmačkaný neoloupaný česnek. Podusíme 1 minutu a přidáme čekanku.

3

Podusíme dalších 5 minut, průběžně zaléváme mlékem, osolíme a opepříme.

4

Uvaříme penne, scedíme, smícháme s krémovou čekankovou omáčkou a přidáme sýr nakrájený na malé kostičky, jež se v těstovinách roztaví.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept