Recept

Farfalle carbonara s fenyklem

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 26951

Ingredience

1 ks Fenykl sladký - hlíza
30 ml Olej olivový
5 g Pepř černý mletý
20 ml Smetana 12% (konzumní)
20 g Sýr Gouda 45%
40 g Sýr Parmezán
5 g Sůl
400 g Těstoviny Farfalle
2 ks Vejce slepičí
120 g Vepřové maso libové
4 l Voda pitná
1 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

31% Kalorie 615 kcal
Kilojoule 2 572kJ
21% Sacharidy 75 g
29% Tuky 22 g
39% Sodík 774 mg
47% Bílkoviny 27 g

Farfalle carbonara s fenyklem postup přípravy receptu:

1

Fenykl nakrájíme na nudličky a uvaříme ho v páře, nebo v malém množství mírně osolené vody.

2

Na teflonové pánvi rozehřejeme olivový olej a podusíme na něm na proužky nakrájené vepřové maso spolu se silnějšími plátky česneku.

3

V misce rozkvedláme vejce s nastrouhaným parmezánem a goudou, solí a černým pepřem. Přilijeme malé množství smetany a dáme stranou.

4

Z pánve s vepřovým masem vyjmeme česnek, přidáme najemno pokrájený fenykl a dobře osmahneme.

5

Těstoviny uvaříme v osolené vodě tak, aby byly „al dente". Pak je scedíme a krátce ohřejeme na pánvi s vepřovým masem. Mimo plamen poté nalijeme na těstoviny s masem sýrovo-vaječnou směs a rychle promícháme, aby se s nimi spojila a byla krémovitá. Dáváme přitom pozor, aby nevznikla míchaná vajíčka. Pokrm ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept