Fusilli s Iilky a rajčaty - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Fusilli s Iilky a rajčaty
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 26952 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
1 ks | Chilli paprička |
1 ks | Lilek |
200 g | Mozzarella |
80 ml | Olej olivový |
5 g | Pepř černý mletý |
250 g | Rajčata |
1 ks | Šalotka |
5 g | Sůl |
400 g | Těstoviny Fusilli |
5 g | Tymián čerstvý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 91g |
---|---|
Cholesterol | 39,5mg |
Draslík | 503,3mg |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 18,3mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chilli paprička, Lilek, Mozzarella, Rajčata, Šalotka, Sůl, Tymián čerstvý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Těstoviny Fusilli mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Fusilli s Iilky a rajčaty postup přípravy receptu:
1 | Omyjeme lilek, nakrájíme na plátky, osolíme, aby pustil přebytečné tekutiny. Odstraníme střed se semínky a zbytek nakrájíme na kostičky. |
2 | Rajčata omyjeme a nakrájíme na nudličky, přitom z nich odstraníme semínka a vodu. |
3 | Šalotku nakrájíme nadrobno a mírně podusíme na oleji společně s rozdrobenou feferonkou. Přidáme lilek a na prudkém ohni opékáme dorůžova 5 minut. Ochutíme lístky tymiánu, přidáme rajčata. Lehce osolíme, opepříme a podusíme dalších 5 minut. |
4 | Těstoviny vložíme do vroucí vody, uvaříme „al dente" a scezené přidáme na pánev s omáčkou. Je-li to nutné, přilijeme trochu vody z jejich varu. Krátce těstoviny prohřejeme, aby vstřebaly chuť omáčky, a obohatíme mozzarellou nakrájenou na kostičky. |