Gnocchi se špekem a sýrem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Gnocchi se špekem a sýrem
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 26953 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
350 g | Gnocchi bramborové |
170 g | Hrášek |
80 ml | Olej olivový |
5 g | Pepř černý mletý |
1 ks | Šalotka |
30 g | Slanina vepřová |
5 g | Sůl |
60 g | Sýr Feta |
260 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 10,2mg |
Draslík | 277,1mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 20,4mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hrášek, Šalotka, Slanina vepřová, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Gnocchi bramborové, Olej olivový, Pepř černý mletý, Sýr Feta mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Gnocchi se špekem a sýrem postup přípravy receptu:
1 | Šalotku nasekáme najemno a na pánvi s olejem a s 1 lžící vody chvíli vaříme. Špek nakrájíme na slabé proužky a pak na kostičky. |
2 | V jiné pánvičce rychle spaříme hrášek, aby se z něj uvolnily slupky, |
3 | přidáme ho k šalotce a zvolna podusíme 4 minuty. |
4 | Přidáme špek a podlijeme sběračkou teplé vody. Vše dále vaříme |
5 | 2-3 minuty. |
6 | Gnocchi vaříme ve slané vodě „al dente" a scedíme. Dáme na pánev, necháme vsáknout vodu z omáčky a posypeme rozdrobenou fetou. |
7 | Na závěr posypeme černým pepřem a podáváme. |