Jednoduchý recept

Conchiglie s paprikovým fondue

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 26954

Ingredience

8 g Fenykl obecný
80 ml Olej olivový
2 ks Paprika červená
5 g Pepř černý mletý
200 ml Smetana 12% (konzumní)
80 g Sýr Parmezán
5 g Sůl
320 g Těstoviny Conchiglie
3 l Voda pitná
1 stroužek Česnek
1 ks Šalotka

Nutriční hodnoty jedné porce

30% Kalorie 600 kcal
Kilojoule 2 508kJ
17% Sacharidy 60 g
43% Tuky 33 g
42% Sodík 844 mg
33% Bílkoviny 18 g

Conchiglie s paprikovým fondue postup přípravy receptu:

1

Nad ohněm ožehneme papriky (lze opéct i v troubě), vložíme do mikrotenového sáčku, necháme 10 minut odpočinout. Odstraníme z paprik černou slupku a semínka, omyjeme, nakrájíme na proužky.

2

Šalotku nakrájíme nadrobno, mírně orestujeme na olivovém oleji s celým oloupaným stroužkem česneku, přidáme proužky paprik a smetanu. Osolíme, podlijeme 1/2 skleničkou vody a vaříme na mírném ohni 20 minut.

3

Vyjmeme česnek, papriky rozmixujeme na krém, několik necháme stranou na ozdobu, přidáme parmezán, osolíme, opepříme. Těstoviny uvaříme ve vroucí osolené vodě, scedíme, když jsou „al dente", a ochutíme paprikovým fondue.

4

Přidáme nadrobno nakrájený fenykl a plátky papriky, které jsme nechali stranou.

5

Zamícháme, aby se chutě spojily. Těstoviny podáváme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept