Conchiglie s paprikovým fondue - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Conchiglie s paprikovým fondue
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 26954 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
8 g | Fenykl obecný |
80 ml | Olej olivový |
2 ks | Paprika červená |
5 g | Pepř černý mletý |
1 ks | Šalotka |
200 ml | Smetana 12% (konzumní) |
5 g | Sůl |
80 g | Sýr Parmezán |
320 g | Těstoviny Conchiglie |
3 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 58g |
---|---|
Cholesterol | 33,6mg |
Draslík | 288,9mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 2g |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 48,9mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 51,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Fenykl obecný, Paprika červená, Šalotka, Sůl, Sýr Parmezán, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Smetana 12% (konzumní), Těstoviny Conchiglie mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Conchiglie s paprikovým fondue postup přípravy receptu:
1 | Nad ohněm ožehneme papriky (lze opéct i v troubě), vložíme do mikrotenového sáčku, necháme 10 minut odpočinout. Odstraníme z paprik černou slupku a semínka, omyjeme, nakrájíme na proužky. |
2 | Šalotku nakrájíme nadrobno, mírně orestujeme na olivovém oleji s celým oloupaným stroužkem česneku, přidáme proužky paprik a smetanu. Osolíme, podlijeme 1/2 skleničkou vody a vaříme na mírném ohni 20 minut. |
3 | Vyjmeme česnek, papriky rozmixujeme na krém, několik necháme stranou na ozdobu, přidáme parmezán, osolíme, opepříme. Těstoviny uvaříme ve vroucí osolené vodě, scedíme, když jsou „al dente", a ochutíme paprikovým fondue. |
4 | Přidáme nadrobno nakrájený fenykl a plátky papriky, které jsme nechali stranou. |
5 | Zamícháme, aby se chutě spojily. Těstoviny podáváme teplé. |