Čtyřbarevné těstoviny s čekankou, artyčoky a špekem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Čtyřbarevné těstoviny s čekankou, artyčoky a špekem
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 26955 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
2 ks | Artyčoky |
1 ks | Čekanka |
2 stroužek | Česnek |
100 ml | Olej olivový extra panenský |
5 g | Pepř černý mletý |
5 g | Petržel - nať |
70 g | Slanina vepřová |
5 g | Sůl |
80 g | Sýr Ricotta |
400 g | Těstoviny čtyřvaječné |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 56g |
---|---|
Cholesterol | 22,1mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 56g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 62,0mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Artyčoky, Čekanka, Česnek, Slanina vepřová, Sůl, Sýr Ricotta mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Těstoviny čtyřvaječné mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Čtyřbarevné těstoviny s čekankou, artyčoky a špekem postup přípravy receptu:
1 | Odřízneme špičku a stonek artyčoků a odloupeme vnější, tvrdší listy. Poté srdíčko nakrájíme na slabé plátky a odložíme stranou. Špek nakrájíme na silnější plátky a pak na nudličky. |
2 | Na pánvi rozehřejeme olivový olej se stroužky česneku rozříznutými na polovinu. Přidáme špek a nakonec artyčoky a vše dobře osmahneme na prudkém ohni. |
3 | Omyjeme čekanku a nakrájíme na jemné dlouhé nudličky, přidáme na pánev, osolíme a opepříme. Podlijeme troškou vody z těstovin a posypeme nadrobno nakrájenou petrželkou. |
4 | V osolené vodě uvaříme těstoviny a scedíme, když jsou „al dente". Přendáme na pánev s omáčkou a ještě krátce dovaříme. Necháme zhoustnout omáčku a podáváme s dozrálou ricottou nakrájenou na slabé plátky. |