Recept

Čtyřbarevné těstoviny s čekankou, artyčoky a špekem

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 26955
Kategorie: Hlavní chod

Ingredience

2 ks Artyčoky
1 ks Čekanka
2 stroužek Česnek
100 ml Olej olivový extra panenský
5 g Pepř černý mletý
5 g Petržel - nať
70 g Slanina vepřová
5 g Sůl
80 g Sýr Ricotta
400 g Těstoviny čtyřvaječné

Nutriční hodnoty jedné porce

47% Kalorie 918 kcal
Kilojoule 3 839kJ
36% Sacharidy 128 g
53% Tuky 39 g
56% Sodík 1 g
52% Bílkoviny 29 g

Čtyřbarevné těstoviny s čekankou, artyčoky a špekem postup přípravy receptu:

1

Odřízneme špičku a stonek artyčoků a odloupeme vnější, tvrdší listy. Poté srdíčko nakrájíme na slabé plátky a odložíme stranou. Špek nakrájíme na silnější plátky a pak na nudličky.

2

Na pánvi rozehřejeme olivový olej se stroužky česneku rozříznutými na polovinu. Přidáme špek a nakonec artyčoky a vše dobře osmahneme na prudkém ohni.

3

Omyjeme čekanku a nakrájíme na jemné dlouhé nudličky, přidáme na pánev, osolíme a opepříme. Podlijeme troškou vody z těstovin a posypeme nadrobno nakrájenou petrželkou.

4

V osolené vodě uvaříme těstoviny a scedíme, když jsou „al dente". Přendáme na pánev s omáčkou a ještě krátce dovaříme. Necháme zhoustnout omáčku a podáváme s dozrálou ricottou nakrájenou na slabé plátky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept