Jednoduchý recept

Cavatappi se štěrbákem

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (19%)
ID receptu: 26957
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

1 stroužek Česnek
30 ml Olej olivový extra panenský
120 g Olivy černé
1 ks Paprika červená
5 g Pepř černý mletý
80 g Ricotta
1 ks Štěrbák zahradní
5 g Sůl
400 g Těstoviny Cavatappi
5 g Tymián čerstvý
4 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 369 kcal
Kilojoule 1 543kJ
23% Sacharidy 82 g
19% Tuky 14 g
40% Sodík 790 mg
28% Bílkoviny 16 g

Cavatappi se štěrbákem postup přípravy receptu:

1

Štěrbák nakrájíme na silnější nudličky a necháme je ponořené v míse s vodou.

2

Česnek smáčkneme a necháme na oleji zesklovatět. Přidáme štěrbák, zamícháme, aby se chutě spojily, mírně osolíme a pod pokličkou podusíme 5 minut. Přidáme omyté černé olivy a trošku vody, přikryjeme a podusíme. Papriku nakrájenou na malé kostičky orestujeme v trošce olivového oleje a provoníme nadrobno nasekaným tymiánem.

3

Těstoviny uvaříme „al dente" a krátce dovaříme s paprikami, přidáme štěrbák a opepříme.

4

Omáčku necháme dobře vsáknout, cavatappi podáváme posypané slanou ricottou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept