Fusilli s lososem, špenátem a žampiony - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Fusilli s lososem, špenátem a žampiony
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 26960 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
200 g | Losos - filety |
80 ml | Olej olivový extra panenský |
5 g | Pepř černý mletý |
40 g | Smetana 12% (konzumní) |
300 g | Špenát listový čerstvý |
5 g | Sůl |
350 g | Těstoviny Fusilli |
3 l | Voda pitná |
200 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 71g |
---|---|
Cholesterol | 30,0mg |
Draslík | 755,0mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 7g |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 22,1mg |
Vitamín E | 1,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 12,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Losos - filety, Špenát listový čerstvý, Sůl, Voda pitná, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý, Smetana 12% (konzumní), Těstoviny Fusilli mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Fusilli s lososem, špenátem a žampiony postup přípravy receptu:
1 | Omyjeme špenát a roztrháme listy na nepříliš velké kousky. Čerstvého lososa nakrájíme na kostičky. Očistíme a omyjeme žampiony, nakrájíme na plátky. |
2 | V širší pánvi rozehřejeme olej, přisypeme houby a osmahneme 3-4 minuty. Osolíme, přidáme kostičky lososa, kousky špenátu |
3 | a restujeme několik minut. Vlijeme smetanu a sundáme pánev z ohně. |
4 | Fusilli uvaříme v dostatečném množství osolené vody, scedíme, |
5 | když jsou „al dente", dáme na pánev k omáčce. |
6 | Vše vrátíme zpátky na oheň a za častého míchání dovaříme těstoviny |
7 | ještě 2 minuty. Fusilli posypeme dle libosti pepřem a podáváme teplé. |