Fusilli s míchanou zeleninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Fusilli s míchanou zeleninou
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 26961 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
1 ks | Chilli paprička |
250 g | Dýně |
200 g | Fazolové lusky zelené |
80 ml | Olej olivový extra panenský |
5 g | Pepř černý mletý |
200 g | Pórek |
1 ks | Rajčata |
1 ks | Šalotka |
5 g | Sůl |
400 g | Těstoviny Fusilli |
4 l | Voda pitná |
100 ml | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 101g |
---|---|
Cholesterol | 0,5mg |
Draslík | 660,0mg |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 6g |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 29,2mg |
Vitamín E | 1,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chilli paprička, Dýně, Fazolové lusky zelené, Rajčata, Šalotka, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý, Pórek, Těstoviny Fusilli, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Fusilli s míchanou zeleninou postup přípravy receptu:
1 | Šalotku nadrobno nakrájíme a podusíme na oleji s česnekem rozkrojeným na polovinu, najemno nakrájeným pórkem a nadrobno nakrájenou papričkou. |
2 | Jakmile šalotka zesklovatí, vyjmeme česnek a přidáme dýňovou dužinu nakrájenou na maličké kostičky, osolíme, opepříme a orestujeme. |
3 | Fazolky s odštípnutými špičkami povaříme 3 minuty v osolené vodě a vložíme do ledu, aby vychladly. |
4 | Nakrájíme na kousky, přidáme na pánev a podlijeme troškou teplého vývaru. |
5 | Rajče omyjeme a nakrájíme na plátky. Přitom odstraníme semínka, |
6 | přidáme k ostatní zelenině, osolíme a opepříme. |
7 | Fusilli uvaříme a scedíme, když jsou ještě trošku syrové, krátce je dovaříme na pánvi společně se zeleninou a vývarem. |