Ostré cavatappi se sépiemi a hráškem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ostré cavatappi se sépiemi a hráškem
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 26962 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
1 ks | Chilli paprička |
250 g | Hrášek |
40 ml | Olej olivový extra panenský |
5 g | Pepř černý mletý |
5 g | Petržel - nať |
1 ks | Šalotka |
2 ks | Sépie |
5 g | Sůl |
400 g | Těstoviny Cavatappi |
5 g | Tymián čerstvý |
4 l | Voda pitná |
200 ml | Vývar rybí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 95g |
---|---|
Cholesterol | 560,0mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 15g |
Vitamín A | 3g |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 62,8mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 35,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chilli paprička, Hrášek, Šalotka, Sépie, Sůl, Tymián čerstvý, Voda pitná, Vývar rybí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Těstoviny Cavatappi mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Ostré cavatappi se sépiemi a hráškem postup přípravy receptu:
1 | Nakrájíme nadrobno šalotku a papričku a orestujeme na oleji. Ze sépií odstraníme vnitřnosti, vyřízneme oči a zobáček nacházející se mezi chapadly. Opatrně vyjmeme i váčky s černí, abychom je neroztrhli. Pečlivě omyjeme. |
2 | Hrášek dáme na pánev se šalotkou a vaříme pod pokličkou, přitom podléváme vývarem. |
3 | Sépie nakrájíme na proužky a přidáme k hrášku, když je v polovině doby varu. Tymián a petrželku nadrobno nasekáme a dáme stranou. Sépiovou čerň, která se nacházela ve váčcích, rozředíme troškou vývaru a podlijeme omáčku chvíli předtím, než k ní přidáme scezené těstoviny uvařené ,a1 dente". Dobře promícháme těstoviny s omáčkou a okořeníme nasekaným tymiánem a petrželkou. Za pomoci větší kulaté formičky upravíme na talíř a ihned podáváme. |