Recept

Ostré cavatappi se sépiemi a hráškem

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 26962
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

1 ks Chilli paprička
250 g Hrášek
40 ml Olej olivový extra panenský
5 g Pepř černý mletý
5 g Petržel - nať
1 ks Šalotka
2 ks Sépie
5 g Sůl
400 g Těstoviny Cavatappi
5 g Tymián čerstvý
4 l Voda pitná
200 ml Vývar rybí

Nutriční hodnoty jedné porce

40% Kalorie 789 kcal
Kilojoule 3 300kJ
26% Sacharidy 95 g
21% Tuky 16 g
128% Sodík 3 g
177% Bílkoviny 99 g

Ostré cavatappi se sépiemi a hráškem postup přípravy receptu:

1

Nakrájíme nadrobno šalotku a papričku a orestujeme na oleji. Ze sépií odstraníme vnitřnosti, vyřízneme oči a zobáček nacházející se mezi chapadly. Opatrně vyjmeme i váčky s černí, abychom je neroztrhli. Pečlivě omyjeme.

2

Hrášek dáme na pánev se šalotkou a vaříme pod pokličkou, přitom podléváme vývarem.

3

Sépie nakrájíme na proužky a přidáme k hrášku, když je v polovině doby varu. Tymián a petrželku nadrobno nasekáme a dáme stranou. Sépiovou čerň, která se nacházela ve váčcích, rozředíme troškou vývaru a podlijeme omáčku chvíli předtím, než k ní přidáme scezené těstoviny uvařené ,a1 dente". Dobře promícháme těstoviny s omáčkou a okořeníme nasekaným tymiánem a petrželkou. Za pomoci větší kulaté formičky upravíme na talíř a ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept