Spaghettini se zeleninovým ragú a červeným muškátem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Spaghettini se zeleninovým ragú a červeným muškátem
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 26964 |
Ingredience
1 ks | Cibule |
2 ks | Cuketa |
1 ks | Lilek |
1 ks | Mrkev kořen |
5 g | Muškátový oříšek |
10 ml | Olej kukuřičný |
1 ks | Paprika červená |
5 g | Pepř černý mletý |
20 ml | Protlak rajčatový |
5 g | Sůl |
300 g | Těstoviny Spaghettini |
200 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 61g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 266,8mg |
Vláknina | 14g |
Vitamín A | 589,1mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 27,6mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Cuketa, Lilek, Muškátový oříšek, Olej kukuřičný, Paprika červená, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Protlak rajčatový, Těstoviny Spaghettini mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Spaghettini se zeleninovým ragú a červeným muškátem postup přípravy receptu:
1 | Cibuli nakrájíme na kostičky a osmahneme na pánvi s 2 lžícemi kukuřičného oleje. Přidáme mrkev a papriku nakrájené na kostičky. Osolíme a na prudkém ohni restujeme 5 minut. |
2 | Lilek a cukety nakrájíme na kostičky a přidáme je k ostatní zelenině. Podusíme několik minut, aby se promíchaly chuti. Rajčatový protlak rozpustíme v 1/2 sklenici vody a vlijeme na pánev. Pod pokličkou vaříme na mírném ohni 15 minut. |
3 | Linguine uvaříme v osolené vodě, scedíme je, když jsou „al dente", přitom necháme trošku vody, a smícháme s omáčkou. Přidáme muškátový oříšek, osolíme, opepříme a vše krátce dovaříme ještě 1 minutu, aby se přísady spojily. |
4 | Linguine podáváme teplé. |