Špaldové linquine se zeleninovým ragú - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Špaldové linquine se zeleninovým ragú
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 26965 |
Ingredience
Na těstoviny | |
---|---|
300 g | Těstoviny Linguine |
Na omáčku | |
50 g | Cibule |
250 g | Cuketa |
250 g | Lilek |
50 g | Mrkev kořen |
1 špetka | Muškátový květ |
20 g | Olej kukuřičný |
50 g | Paprika červená |
5 g | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Protlak rajčatový |
5 g | Sůl |
Špaldové linquine se zeleninovým ragú | |
3 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 62g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 367,7mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 534,1mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 29,5mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Cuketa, Lilek, Muškátový květ, Olej kukuřičný, Paprika červená, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Těstoviny Linguine, Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Protlak rajčatový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Špaldové linquine se zeleninovým ragú postup přípravy receptu:
1 | Cibuli nakrájíme na kostičky a osmahneme ji na pánvi s 2 lžícemi kukuřičného oleje. Přidáme mrkev a papriku nakrájené na kostičky. Osolíme a na prudkém ohni restujeme 5 minut. |
2 | Lilek a cukety nakrájíme na kostičky a přidáme je k ostatní zelenině. Podusíme několik minut, aby se promíchaly chuti. Rajčatový protlak rozpustíme v 1/2 sklenici vody a vlijeme na pánev. Pod pokličkou vaříme na mírném ohni 15 minut. |
3 | Linguine uvaříme v osolené vodě, scedíme je, když jsou „al dente", přitom necháme trošku vody, a smícháme s omáčkou. Přidáme muškátový kvet, osolíme, opepříme a vše krátce dovaříme ještě 1 minutu, aby se přísady spojily. |
4 | Linguine podáváme teplé. |