Špagetová cihlička s houbovým ragú - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Špagetová cihlička s houbovým ragú
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 26967 |
Ingredience
Na těstoviny | |
---|---|
300 g | Špagety, Makarony |
Na omáčku | |
100 g | Celer řapíkatý |
3 stroužek | Česnek |
1 ks | Chilli paprička sušená |
60 g | Cibule |
300 g | Hříbky čerstvé |
50 g | Mrkev kořen |
4 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
5 g | Pepř černý mletý |
20 g | Petržel - nať |
1 kávová lžička | Protlak rajčatový |
150 g | Rajčata Cherry |
80 g | Salsa rajčatová |
5 g | Sůl |
Špagetová cihlička s houbovým ragú | |
3 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 72g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 970,2mg |
Vláknina | 15g |
Vitamín A | 2g |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 25,6mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Špagety, Makarony, Celer řapíkatý, Česnek, Chilli paprička sušená, Cibule, Hříbky čerstvé, Salsa rajčatová, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen, Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Protlak rajčatový, Rajčata Cherry mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Špagetová cihlička s houbovým ragú postup přípravy receptu:
1 | Špagety uvaříme v osolené vodě „al dente", dáme je do hranaté zapékací mísy vyložené pečicím papírem, na ně položíme další papír a druhou mísu, aby se dobře stlačily. Necháme vychladnout. |
2 | Houby nakrájíme na kousky a podusíme je společně s feferonkou a nadrobno nakrájenou zeleninou. Na oleji je osmahneme dorůžova a pak restujeme 7-8 minut. Scedíme je, dáme na prkénko a nahrubo nakrájíme, dáme je znovu na pánev a přidáme rajčatovou salsu, rajčatový protlak, sůl, pepř a nadrobno nakrájenou petrželku. Na mírném ohni vaříme asi 10 minut do zhoustnutí a případně ještě dochutíme. |
3 | Celá rajčata dáme s trochou oleje a neoloupaným česnekem do trouby předehřáté na 170 °C a sušíme asi 30 minut, aby byla méně vodnatá. |
4 | Těstoviny nakrájíme na kostky či kolečka a osmahneme je na teflonové pánvi mírně pomazané olejem, aby se po stranách zbarvily dozlatova a uvnitř ohřály. Podáváme je s houbovým ragú a pečenými rajčaty. |