Rigatoni s rajčaty s kalamáry - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 27 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rigatoni s rajčaty s kalamáry
Rigatoni s rajčaty s kalamáry
Celkový čas: | 27 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 7 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 26969 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
Na těstoviny | |
---|---|
300 g | Těstoviny Rigatoni |
Na omáčku | |
1 stroužek | Česnek |
200 g | Kalamáry |
3 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
5 g | Pepř černý mletý |
10 g | Petržel - nať |
80 g | Rajčata |
5 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 41g |
---|---|
Cholesterol | 116,5mg |
Draslík | 211,7mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,9mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Kalamáry, Rajčata, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Těstoviny Rigatoni, Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rigatoni s rajčaty s kalamáry postup přípravy receptu:
1 | Těstoviny uvaříme v hodně osolené vodě a po 4-5 minutách je ještě nedovařené scedíme; propláchneme studenou vodou; nalijeme na ně trochu oleje a odložíme. |
2 | Spaříme rajčata, rozčtvrtíme, odstraníme z nich semínka a pak nakrájíme na kostičky. Ochutíme je solí, pepřem a olejem a posypeme nasekanou petrželí. |
3 | Kalamáry omyjeme a očistíme; vaříme je v páře 2 minuty a přidáme ke studeným těstovinám ochuceným troškou utřeného nebo na drobné plátky nakrájeného česneku. Dohromady smícháme a podáváme. |