Jednoduchý recept

Těstoviny a brambory po neapolsku

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (70%)
ID receptu: 26972

Ingredience

Na těstoviny
400 g Těstoviny konzumní
Na omáčku
100 g Brambory
3 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
5 g Pepř černý mletý
3 polévková lžíce Sýr Parmezán
1 polévková lžíce Sýr ovčí tvrdý - Pecorino
5 g Sůl
1500 ml Vývar zeleninový
1 stroužek Česnek
60 g Šunka dušená
Těstoviny a brambory po neapolsku
1 polévková lžíce Sýr ovčí tvrdý - Pecorino

Nutriční hodnoty jedné porce

37% Kalorie 734 kcal
Kilojoule 3 073kJ
30% Sacharidy 107 g
30% Tuky 22 g
119% Sodík 2 g
49% Bílkoviny 28 g

Těstoviny a brambory po neapolsku postup přípravy receptu:

1

Šunku nakrájíme na maličké kostičky. Brambory oloupeme a nakrájíme na silnější plátky, pak na proužky a nakonec na stejně velké kostičky.

2

Česnek i se slupkou rozkrojíme na 2 dílky, vyjmeme z něj vnitřní klíček a dáme ho do většího kastrolu s rozehřátým olejem. Přidáme šunku a ihned po ní i brambory a restujeme 2 minuty, přitom je často obracíme. Zalijeme 3-4 sběračkami vroucího vývaru a přidáme těstoviny. Pokračujeme ve vaření, jako by se jednalo o rizoto, když se vyvaří, přilijeme vývar. Dostatečně osolíme a opepříme. Jakmile jsou těstoviny uvařené „al dente", přidáme trošku vývaru a sýry; dobře promícháme, přikryjeme pokličkou a necháme stát 5 minut mimo plamen.

3

Těstoviny s bramborami podáváme po neapolsku, ještě horké.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept