Těstoviny a brambory po neapolsku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Těstoviny a brambory po neapolsku
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | stejskal |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (75%) |
ID receptu: | 26972 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
Na těstoviny | |
---|---|
400 g | Těstoviny konzumní |
Na omáčku | |
100 g | Brambory |
1 stroužek | Česnek |
3 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
5 g | Pepř černý mletý |
5 g | Sůl |
60 g | Šunka dušená |
1 polévková lžíce | Sýr ovčí tvrdý - Pecorino |
3 polévková lžíce | Sýr Parmezán |
1500 ml | Vývar zeleninový |
Těstoviny a brambory po neapolsku | |
1 polévková lžíce | Sýr ovčí tvrdý - Pecorino |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 33g |
---|---|
Cholesterol | 20,4mg |
Draslík | 634,9mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 70,4mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 25,7mg |
Vitamín E | 2,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Česnek, Sůl, Sýr Parmezán mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Těstoviny konzumní, Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý, Šunka dušená, Sýr ovčí tvrdý - Pecorino, Vývar zeleninový, Sýr ovčí tvrdý - Pecorino mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Těstoviny a brambory po neapolsku postup přípravy receptu:
1 | Šunku nakrájíme na maličké kostičky. Brambory oloupeme a nakrájíme na silnější plátky, pak na proužky a nakonec na stejně velké kostičky. |
2 | Česnek i se slupkou rozkrojíme na 2 dílky, vyjmeme z něj vnitřní klíček a dáme ho do většího kastrolu s rozehřátým olejem. Přidáme šunku a ihned po ní i brambory a restujeme 2 minuty, přitom je často obracíme. Zalijeme 3-4 sběračkami vroucího vývaru a přidáme těstoviny. Pokračujeme ve vaření, jako by se jednalo o rizoto, když se vyvaří, přilijeme vývar. Dostatečně osolíme a opepříme. Jakmile jsou těstoviny uvařené „al dente", přidáme trošku vývaru a sýry; dobře promícháme, přikryjeme pokličkou a necháme stát 5 minut mimo plamen. |
3 | Těstoviny s bramborami podáváme po neapolsku, ještě horké. |