Recept

Srnčí maso na švestkách

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 26973

Ingredience

marináda
1 kávová lžička Omáčka sojová světlá
2 kávová lžička Pepř cayenský
1,5 kávová lžička Sůl
švestková omáčka
0,5 polévková lžíce Cukr třtinový
0,5 kávová lžička Hřebíček mletý
0,5 kávová lžička Koriandr mletý
0,5 kávová lžička Koriandr čerstvý
1 kávová lžička Ocet vinný červený
4 polévková lžíce Povidla švestková
3 polévková lžíce Víno červené
1,5 dl Vývar z hovězích kostí
0,5 kávová lžička Zázvor mletý
100 g Švestky sušené
Srnčí maso na švestkách
5 polévková lžíce Olej sezamový
400 g Srnčí maso

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 313 kcal
Kilojoule 1 308kJ
9% Sacharidy 31 g
15% Tuky 11 g
27% Sodík 538 mg
44% Bílkoviny 25 g

Srnčí maso na švestkách postup přípravy receptu:

1

Vykostěné srnčí maso ze hřbetu omyjeme a nakrájíme na tenké plátky.

2

Osolíme, výrazně opepříme, pokapeme sójovou omáčkou, odložíme na 15 minut do chladničky.

3

Sušené švestky omyjeme a pokrájíme na poloviny. Čerstvé koriandrové lístky pokrájíme na nudličky a odložíme.

4

Ve woku si rozpálíme olej. Srnčí plátky prudce restujeme z každé strany, pak přilijeme vývar, víno a ocet. Přimícháme povidla, dochutíme mletým zázvorem, cukrem, mletým hřebíčkem a mletým koriandrem. Přidáme sušené švestky, vše znovu promícháme a dusíme pod pokličkou 8 minut.

5

Srnčí plátky podáváme posypané pokrájeným koriandrem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept