Srnčí maso na švestkách - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Srnčí maso na švestkách
Srnčí maso na švestkách
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | zatka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 26973 |
Ingredience
marináda | |
---|---|
1 kávová lžička | Omáčka sojová světlá |
2 kávová lžička | Pepř cayenský |
1,5 kávová lžička | Sůl |
švestková omáčka | |
0,5 polévková lžíce | Cukr třtinový |
0,5 kávová lžička | Hřebíček mletý |
0,5 kávová lžička | Koriandr čerstvý |
0,5 kávová lžička | Koriandr mletý |
1 kávová lžička | Ocet vinný červený |
4 polévková lžíce | Povidla švestková |
100 g | Švestky sušené |
3 polévková lžíce | Víno červené |
1,5 dl | Vývar z hovězích kostí |
0,5 kávová lžička | Zázvor mletý |
Srnčí maso na švestkách | |
5 polévková lžíce | Olej sezamový |
400 g | Srnčí maso |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 20g |
---|---|
Cholesterol | 51,9mg |
Draslík | 716,0mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,2mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Pepř cayenský, Sůl, Cukr třtinový, Hřebíček mletý, Koriandr čerstvý, Koriandr mletý, Ocet vinný červený, Švestky sušené, Víno červené, Zázvor mletý, Olej sezamový mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Omáčka sojová světlá, Povidla švestková, Vývar z hovězích kostí , Srnčí maso mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Srnčí maso na švestkách postup přípravy receptu:
1 | Vykostěné srnčí maso ze hřbetu omyjeme a nakrájíme na tenké plátky. |
2 | Osolíme, výrazně opepříme, pokapeme sójovou omáčkou, odložíme na 15 minut do chladničky. |
3 | Sušené švestky omyjeme a pokrájíme na poloviny. Čerstvé koriandrové lístky pokrájíme na nudličky a odložíme. |
4 | Ve woku si rozpálíme olej. Srnčí plátky prudce restujeme z každé strany, pak přilijeme vývar, víno a ocet. Přimícháme povidla, dochutíme mletým zázvorem, cukrem, mletým hřebíčkem a mletým koriandrem. Přidáme sušené švestky, vše znovu promícháme a dusíme pod pokličkou 8 minut. |
5 | Srnčí plátky podáváme posypané pokrájeným koriandrem. |