Recept

Risone se zeleninovou omáčkou

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 26974
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

Na těstoviny
400 g Těstoviny Risone semolinové
Na omáčku
150 g Artyčoky
2 stroužek Česnek
1 ks Citrony
1 ks Feferony sterilované
150 g Lilek
4 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
1 ks Paprika červená
5 g Pepř černý mletý
10 g Petržel - nať
150 g Pórek
60 g Rajčata
5 g Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 505 kcal
Kilojoule 2 113kJ
27% Sacharidy 96 g
13% Tuky 10 g
75% Sodík 2 g
28% Bílkoviny 16 g

Risone se zeleninovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Lilek nakrájíme na proužky, z nich odstraníme vnitřní část, a dáme do cedníku na těstoviny; posypeme solí, aby pustil přebytečné tekutiny.

2

Artyčoky očistíme a dáme do mísy se studenou vodou a citronovou šťávou.

3

Rozehřejeme olivový olej se stroužky česneku, jemně nakrájeným pórkem a feferonkou. Podusíme 5 minut a přidáme proužky lilku, které jsme předem osušili papírovou utěrkou.

4

Srdíčka artyčoků nakrájíme na jemné plátky a přidáme je na pánev. Za stálého míchání a občasného podlévání trochou vroucího vývaru vaříme dalších 6-7 minut.

5

Omyjeme a očistíme rajče, nakrájíme ho na kostičky a přidáme k omáčce; osolíme a posypeme nadrobno nakrájenou petrželkou. Těstoviny uvaříme „al dente" a scedíme. Vaječné riccioli přidáme na pánev s omáčkou a dobře promícháme se zeleninou. Těstoviny podáváme horké.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept