Recept

Penne s fazolkovým pestem a piniovými semeny

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 26976
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

Na těstoviny
10 g Bazalka
1 stroužek Česnek
40 g Cibule
350 g Fazolové lusky zelené
4 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
20 g Oříšky piniové
5 g Pepř černý mletý
5 g Sůl
350 g Těstoviny Penne

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 445 kcal
Kilojoule 1 864kJ
20% Sacharidy 72 g
15% Tuky 12 g
25% Sodík 491 mg
25% Bílkoviny 14 g

Penne s fazolkovým pestem a piniovými semeny postup přípravy receptu:

1

Omyjeme fazolky a vaříme je asi 10 minut v osolené vodě. Scedíme je a zbylou vodu z jejich varu uchováme stále teplou. Cibuli nakrájíme a osmahneme se zmáčknutým stroužkem česneku na olivovém oleji.

2

Přidáme fazolky, podlijeme 1/2 skleničky vody, ochutíme špetkou soli. Vaříme dalších 10-15 minut a necháme mírně vychladnout. Rozmixujeme fazolky společně s bazalkou a troškou vody, ve které se vařily, abychom dostali homogenní omáčku. Případně ji ještě dosolíme, opepříme a uchováme teplou.

3

Těstoviny uvaříme ve vodě, ve které jsme vařili fazolky, scedíme je, když jsou „al dente", a ochutíme fazolkovým pestem.

4

Pokapeme olivovým olejem, posypeme pepřem a lehce opraženými piniovými semeny.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept