Marinovaný zaječí hřbet s vinnými hrozny - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Marinovaný zaječí hřbet s vinnými hrozny
Marinovaný zaječí hřbet s vinnými hrozny
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 26977 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
marináda I | |
---|---|
50 g | Hrozinky |
300 g | Hroznové víno |
0,4 dl | Koňak Armaňak |
50 g | Ořechy vlašské |
marináda II | |
3 stroužek | Česnek |
1 polévková lžíce | Olej olivový |
2 kávová lžička | Směs pěti vůní |
500 g | Zaječí maso |
Marinovaný zaječí hřbet s vinnými hrozny | |
3 polévková lžíce | Olej sezamový |
100 g | Slanina vepřová |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 27g |
---|---|
Cholesterol | 118,3mg |
Draslík | 831,5mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 61,6mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,7mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hrozinky, Hroznové víno, Ořechy vlašské, Česnek, Zaječí maso, Olej sezamový, Slanina vepřová mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Koňak Armaňak, Olej olivový, Směs pěti vůní mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Marinovaný zaječí hřbet s vinnými hrozny postup přípravy receptu:
1 | Omyjeme velké hrozinky a zelené hroznové víno. Rozpůlené hroznové víno s hrozinkami a celými vlašskými ořechy dáme do mísy, přidáme Brandy Armagnac. Promícháme, necháme 15 minut odležet. |
2 | Omyté maso ze zaječího hřbetu pokrájíme na nudličky, dáme je do mísy a smícháme se sezamovým olejem, směsí pěti koření a rozetřeným česnekem. Necháme 15 minut marinovat. Slaninu nakrájíme na silnější nudličky. |
3 | Ve woku osmažíme slaninu dozlatova, přidáme olej a marinované maso. Za stálého míchání restujeme 4 minuty. Pak maso osolíme, přiložíme hroznové víno, hrozinky, ořechy, promícháme, zakryjeme pokličkou a dusíme 4 minuty. |
4 | Hotový pokrm rozdělíme na talíře a podáváme. |