Paccheri se třemi paprikami v bílé omáčce - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Paccheri se třemi paprikami v bílé omáčce
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 26979 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
Na těstoviny | |
---|---|
300 g | Těstoviny Mezzi Paccheri |
Na omáčku | |
1 stroužek | Česnek |
20 g | Maizena - kukuřičný škrob |
30 g | Máslo čerstvé |
250 ml | Mléko polotučné |
3 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
80 g | Paprika červená |
80 g | Paprika zelená |
80 g | Paprika žlutá |
10 g | Pažitka |
5 g | Pepř černý mletý |
10 g | Pórek |
50 g | Rajčata |
5 g | Sůl |
3 polévková lžíce | Sýr ovčí tvrdý - Pecorino |
250 g | Sýr Ricotta |
100 ml | Vývar zeleninový |
Paccheri se třemi paprikami v bílé omáčce | |
3 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 66g |
---|---|
Cholesterol | 47,6mg |
Draslík | 281,2mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 1g |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 83,6mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Paprika červená, Paprika zelená, Paprika žlutá, Pažitka, Rajčata, Sůl, Sýr Ricotta, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Těstoviny Mezzi Paccheri, Maizena - kukuřičný škrob, Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý, Pórek, Sýr ovčí tvrdý - Pecorino, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Paccheri se třemi paprikami v bílé omáčce postup přípravy receptu:
1 | Papriky nakrájíme na kostičky. Na pánvi s malým množstvím oleje a 1 smáčknutým stroužkem česneku osmahneme postupně papriky jednotlivých barev. |
2 | Připravíme omáčku tak, že povaříme slupky z česneku v mléce; vyjmeme je a přidáme jíšku z másla a škrobové moučky. Povaříme do zhoustnutí a rozředíme troškou teplého vývaru tak, abychom dostali tekutou omáčku. |
3 | Uvaříme paccheri „al dente" a scedíme je. Když trochu vychladnou, naplníme je krémem z ricotty, kterou zpracujeme s polovinou nadrobno nakrájených rajčat, pecorinem, olejem, solí a pepřem. Spařenou pažitkou spojíme dohromady vždy 6 kousků těstovin a dáme je na plech. Paccheri pokryjeme osmahnutými paprikami a při teplotě 200 °C pečeme 12 minut. |
4 | Dle libosti ozdobíme slabými proužky pórku osmaženými ve vroucím oleji. |
5 | Paccheri podáváme na bílé omáčce. |
6 | Doplníme zbylými rajčaty nakrájenými na jemné proužky a křupavým pórkem. |