Farfalle s cuketami, sardelkami a rukolou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Farfalle s cuketami, sardelkami a rukolou
Farfalle s cuketami, sardelkami a rukolou
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | stejskal |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (75%) |
ID receptu: | 26986 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
Na těstoviny | |
---|---|
380 g | Těstoviny Farfalle |
Na omáčku | |
1 stroužek | Česnek |
200 g | Cuketa |
1 ks | Feferony |
2 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
10 g | Oregano čerstvé |
5 g | Pepř bílý |
50 g | Rajčata |
100 g | Rukola |
250 g | Sardinka obecná |
5 g | Sůl |
Farfalle s cuketami, sardelkami a rukolou | |
3 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 73g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 278,0mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 237,6mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 21,1mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cuketa, Feferony, Pepř bílý, Rajčata, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Těstoviny Farfalle, Olej olivový extra panenský, Oregano čerstvé, Rukola, Sardinka obecná mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Farfalle s cuketami, sardelkami a rukolou postup přípravy receptu:
1 | Sardelky omyjeme a rozevřeme, přitom odstraníme hlavu a páteř. Omyjeme i cukety, podélně je nakrájíme na 4 díly, také odstraníme žlutý pestík. |
2 | Rozehřejeme olej s jemně utřeným stroužkem česneku a feferonkou. Přidáme mladé cukety a restujeme 2 minuty. Rajče nakrájíme na kostičky, odstraníme semínka. |
3 | Na pánev přidáme sardelky a osmahneme. Hned poté přidáme rajče a omytou, osušenou a na malé kousky natrhanou rukolu. Opepříme a posypeme čerstvým, nadrobno nakrájeným oreganem. |
4 | Těstoviny uvaříme v mírně osolené vodě, na pánev nalijeme trošku vody z jejich varu a těstoviny scedíme, když jsou „al dente". Krátce je prohřejeme na pánvi, aby dobře vstřebaly všechny chutě, a podáváme. |