Reginette s krevetami a cuketami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 95 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Reginette s krevetami a cuketami
Celkový čas: | 95 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 80 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 26987 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
Na těstoviny | |
---|---|
1 ks | Bylinky čerstvé - svazek |
1 stroužek | Česnek |
300 g | Cuketa |
1 ks | Feferony |
400 g | Krevety tygří - loupané |
3 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
5 g | Pepř černý mletý |
5 g | Sůl |
350 g | Těstoviny Reginette |
Reginette s krevetami a cuketami | |
4 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 58g |
---|---|
Cholesterol | 105,0mg |
Draslík | 227,9mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 183,4mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 18,8mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cuketa, Feferony, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Bylinky čerstvé - svazek, Krevety tygří - loupané, Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý, Těstoviny Reginette mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Reginette s krevetami a cuketami postup přípravy receptu:
1 | Omyjeme krevety. Ocásky odložíme stranou a hlavičky společně s bylinkami osmahneme na pánvi dorůžova, zalijeme 3/4l vody a vaříme 1 hodinu. Mezitím cukety nakrájíme na slabé proužky. |
2 | Prolisovaný česnek orestujeme na oleji dorůžova společně s feferonkou nasekanou najemno. Přidáme cukety a rychle je osmahneme, osolíme, opepříme a přidáme ocásky krevet nakrájené na kostičky. Podlijeme troškou teplého vývaru (uvařeného z hlaviček a bylinek) a dochutíme. |
3 | Reginette uvaříme „al dente" a krátce dovaříme s omáčkou. |