Recept

Hovězí maso pečené se zeleninou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 140 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 100 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (31%)
ID receptu: 26991

Ingredience

80 g Celer bulvový
1 ks Cibule
600 g Hovězí maso zadní
2 ks Hřebíček
40 g Mouka pšeničná hladká T 650
80 g Mrkev kořen
5 ks Nové koření celé
2 ks Okurky nakládané
50 ml Olej rostlinný
2 špetka Pepř černý mletý
2 špetka Saturejka
1 kávová lžička Sůl
300 ml Zakysaná smetana
4 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 529 kcal
Kilojoule 2 212kJ
6% Sacharidy 20 g
46% Tuky 34 g
120% Sodík 2 g
65% Bílkoviny 36 g

Hovězí maso pečené se zeleninou postup přípravy receptu:

1

Maso nakrájíme na plátky, osolíme, opepříme, potřeme prolisovaným česnekem.

2

Na pánvi rozpálíme olej a plátky masa na něm zprudka opečeme. Maso přendáme do pekáčku, přisypeme nadrobno nakrájenou cibuli, nahrubo nastrouhaný celer, mrkev a plátky kyselých okurek. Podlijeme trochou horké vody a dáme péct. Pečeme při střední teplotě přibližně hodinu. Nyní k masu přidáme kysanou smetanu, ve které rozmícháme dvě lžíce mouky. Okořeníme saturejkou, hřebíčkem, novým kořením, podle chuti dosolíme. Průběžně podléváme a pečeme dalších 30 minut.

3

Maso vyndáme z pekáčku a rozdělíme na talíře, šťávu přecedíme a porce masa šťávou přelijeme.

Poznámka

Vhodnou přílohou jsou těstoviny.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept