Hovězí maso pečené se zeleninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 140 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hovězí maso pečené se zeleninou
Celkový čas: | 140 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 100 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 26991 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
80 g | Celer bulvový |
4 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
600 g | Hovězí maso zadní |
2 ks | Hřebíček |
40 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
80 g | Mrkev kořen |
5 ks | Nové koření celé |
2 ks | Okurky nakládané |
50 ml | Olej rostlinný |
2 špetka | Pepř černý mletý |
2 špetka | Saturejka |
1 kávová lžička | Sůl |
300 ml | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 126,0mg |
Draslík | 261,9mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 899,8mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,8mg |
Vitamín E | 2,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Česnek, Cibule, Hřebíček, Nové koření celé, Okurky nakládané, Olej rostlinný, Saturejka, Sůl, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hovězí maso zadní, Mouka pšeničná hladká T 650, Mrkev kořen, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hovězí maso pečené se zeleninou postup přípravy receptu:
1 | Maso nakrájíme na plátky, osolíme, opepříme, potřeme prolisovaným česnekem. |
2 | Na pánvi rozpálíme olej a plátky masa na něm zprudka opečeme. Maso přendáme do pekáčku, přisypeme nadrobno nakrájenou cibuli, nahrubo nastrouhaný celer, mrkev a plátky kyselých okurek. Podlijeme trochou horké vody a dáme péct. Pečeme při střední teplotě přibližně hodinu. Nyní k masu přidáme kysanou smetanu, ve které rozmícháme dvě lžíce mouky. Okořeníme saturejkou, hřebíčkem, novým kořením, podle chuti dosolíme. Průběžně podléváme a pečeme dalších 30 minut. |
3 | Maso vyndáme z pekáčku a rozdělíme na talíře, šťávu přecedíme a porce masa šťávou přelijeme. |
Poznámka
Vhodnou přílohou jsou těstoviny.