Recept

Hovězí pečeně s kerblíkem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 185 minut
Doba přípravy: 90 minut
Doba vaření: 95 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (31%)
ID receptu: 26993

Ingredience

2 ks Cibule
20 ml Citronová šťáva
1000 g Hovězí maso zadní
1 polévková lžíce Hořčice
120 g Kerblík
2 špetka Kmín drcený
2 špetka Majoránka
40 g Máslo čerstvé
50 ml Olej rostlinný
1 kávová lžička Paprika mletá sladká
3 špetka Pepř černý mletý
40 g Strouhanka
1 kávová lžička Sůl
2 špetka Zázvor mletý
4 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 421 kcal
Kilojoule 1 762kJ
5% Sacharidy 19 g
30% Tuky 22 g
14% Sodík 278 mg
74% Bílkoviny 42 g

Hovězí pečeně s kerblíkem postup přípravy receptu:

1

Maso nakrájíme na porce, každou porci pokapeme citronovou šťávou a potřeme okořeněným máslem, do kterého jsme přidali utřený česnek, sůl a pepř. Maso dáme na hodinu do lednice uležet.

2

Na pánvi rozpálíme olej a maso na něm zprudka opečeme. Přendáme do pekáčku i s výpekem, přisypeme nadrobno nakrájenou cibuli, podlijeme vodou a dáme péct. Pečeme 40 minut při střední teplotě. Nyní přidáme nahrubo pokrájený kerblík, okořeníme kmínem, zázvorem, mletou paprikou a majoránkou. Přidáme ještě lžíci hořčice, trochu podlijeme a pečeme dalších 40 minut.

3

Maso vyndáme z pekáčku a položíme na talíře. Šťávu v pekáčku zahustíme strouhankou a ještě pár minut povaříme. Hustotu šťávy upravujeme vodou. Omáčkou přelijeme porce masa a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept