Recept

Dušené vepřové medailonky s červeným pepřem

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 26994

Ingredience

marináda
2 polévková lžíce Chilli omáčka
5 polévková lžíce Omáčka sójová
600 g Vepřová panenka
příloha
2 polévková lžíce Koriandr čerstvý
6 ks Limetka
4 kávová lžička Pepř červený celý
Dušené vepřové medailonky s červeným pepřem
2,5 dl Hovězí vývar základní

Nutriční hodnoty jedné porce

12% Kalorie 245 kcal
Kilojoule 1 027kJ
5% Sacharidy 19 g
9% Tuky 7 g
27% Sodík 531 mg
61% Bílkoviny 34 g

Dušené vepřové medailonky s červeným pepřem postup přípravy receptu:

1

Vepřové maso, čerstvý koriandr a limetky omyjeme.

2

Z vepřové panenky nakrájíme malé medailonky, přibližně o síle 2 cm. V míse je smícháme se sójovou a chilli omáčkou.

3

Z korianru otrháme lísky, limetky nakrájíme na plátky.

4

Do bambusových košíčků položíme kousky marinovaného masa, mezi ně vložíme plátky ze 4 limetek a lístky koliandru.

5

Do woku nalijeme hovězí vývar do výšky 2 cm a přivedeme k varu. Košíčky usadíme do woku, zakryjeme poklicí a dusíme při mírné teplotě 5 minut. Pak košíčky přehodíme (vrchní za spodní) a dusíme dalších 5 minut.

6

Když z woku košíčky vyjmeme, necháme je zakryté asi 8 minut.

7

Maso podáváme posypané červeným pepřem a s nakrájenými limetkami na měsíčky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept