Dušené vepřové medailonky s červeným pepřem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Dušené vepřové medailonky s červeným pepřem
Dušené vepřové medailonky s červeným pepřem
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | zatka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 26994 |
Ingredience
marináda | |
---|---|
2 polévková lžíce | Chilli omáčka |
5 polévková lžíce | Omáčka sójová |
600 g | Vepřová panenka |
příloha | |
2 polévková lžíce | Koriandr čerstvý |
6 ks | Limetka |
4 kávová lžička | Pepř červený celý |
Dušené vepřové medailonky s červeným pepřem | |
2,5 dl | Hovězí vývar základní |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 19g |
---|---|
Cholesterol | 73,5mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 42,9mg |
Vitamín E | 3,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chilli omáčka, Vepřová panenka, Koriandr čerstvý, Limetka, Pepř červený celý, Hovězí vývar základní mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Omáčka sójová mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Dušené vepřové medailonky s červeným pepřem postup přípravy receptu:
1 | Vepřové maso, čerstvý koriandr a limetky omyjeme. |
2 | Z vepřové panenky nakrájíme malé medailonky, přibližně o síle 2 cm. V míse je smícháme se sójovou a chilli omáčkou. |
3 | Z korianru otrháme lísky, limetky nakrájíme na plátky. |
4 | Do bambusových košíčků položíme kousky marinovaného masa, mezi ně vložíme plátky ze 4 limetek a lístky koliandru. |
5 | Do woku nalijeme hovězí vývar do výšky 2 cm a přivedeme k varu. Košíčky usadíme do woku, zakryjeme poklicí a dusíme při mírné teplotě 5 minut. Pak košíčky přehodíme (vrchní za spodní) a dusíme dalších 5 minut. |
6 | Když z woku košíčky vyjmeme, necháme je zakryté asi 8 minut. |
7 | Maso podáváme posypané červeným pepřem a s nakrájenými limetkami na měsíčky. |