Jednoduchý recept

Svíčková na moravský způsob

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (19%)
ID receptu: 26995

Ingredience

1000 g Hovězí svíčková
3 špetka Kmín drcený
1 polévková lžíce Marmeláda šípková
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
150 ml Olej olivový
2 špetka Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Solamyl
1 kávová lžička Sůl
500 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

24% Kalorie 472 kcal
Kilojoule 1 973kJ
1% Sacharidy 2 g
37% Tuky 28 g
11% Sodík 227 mg
66% Bílkoviny 37 g

Svíčková na moravský způsob postup přípravy receptu:

1

Celý kus masa osolíme, opepříme a okmínujeme.

2

V pekáčku rozehřejeme polovinu oleje a maso na něm smažíme 15 minut ze všech stran. Tuk vylijeme, přidáme druhou polovinu oleje a smažíme pozvolna dalších 15 minut. Opět olej vylijeme, přidáme lžíci másla, podlijeme vodou a dáme dopéct na 10 minut do předehřáté trouby.

3

Maso vyndáme, přidáme lžíci marmelády, povaříme pár minut, zahustíme solamylem, necháme zhoustnout a odstavíme.

4

Před podáváním maso nakrájíme na plátky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept